Получаване на договори за превоз на товари: Полезна информация за превозвачи и спедитори

Pinterest LinkedIn +

Преминаването на значително разстояние само с полупълен камион е голямо финансово неудобство за независимите превозвачи. Но ако до преди 10-15 години този проблем е бил причинен от липсата на постоянен поток от договори за превоз на стоки, зависимостта между търсене и предлагане в момента се поддържа от добре-дошла цифровизация. Интернет  позволява изключително лесен достъп до динамична, прозрачна и възможно най-изгодна транспортна борса за всички страни, участващи в търговския договор:

 

Какви са ползите от използването на транспортна борса?

Наличието на независими превозвачи в онлайн транспортна борса гарантира редица ясни предимства. Ето само няколко от тях:

 

- Спедиторите са информирани за наличието на превозвач

Страните, които искат да доставят определено количество стоки до някакви дестинации, могат да намерят много по-бързо подходящ превозвач за определена нужда, като имат достъп до услугите, предлагани от онлайн транспортните борси.

Необходимите ресурси за достъп и връзка с един или повече контрактанти значително се намаляват, като използването на такава платформа става изпитан начин, при който разходите на една компания могат да бъдат оптимизирани.

 

- Превозвачите имат достъп в реално време до цялото приложение

От друга страна, превозвачите се възползват от много по-ефективен вариант за получаване на нови договори за сътрудничество. С други думи, след достъпа до онлайн услугите на транспортна борса, превозвачите влизат в непрекъснат поток от заявки, идващи от изпращачите на сайта. Сега шофьорите намират подходящите партньори за бизнес само с няколко кликвания.

 

- Пътните разходи са значително намалени

Споменахме в началото на тази статия, че една от най-големите загуби, понесени от частните превозвачи, са причинени от курсовете с товари, които заемат малка част от складовото пространство. Чрез използването на договори за превоз на товари, до които могат да имат достъп чрез онлайн борсата, превозвачите могат значително да намалят пътните разходи и, по този начин, да представят много по-изгодни цени за спедиторите.

 

- Получателите имат по-бърз достъп до поръчаните стоки

Като пряк ефект от добрите отношения между превозвача и изпращача, получателите на стоките се ползват от много по-добър достъп до поръчаните от тях продукти. Целият процес на доставка има изключителна динамика, когато търсенето се поддържа от централизирано предложение на цифрова платформа, която може да работи в реално време.

Онлайн борсите за транспорт привеждат търсенето и предлагането на едно и също място, предлагайки решения, съвместими с нуждите на превозвачите и спедиторите. По този начин цялата динамика на решенията за доставка има много по-ефективни параметри, подкрепени от дигитализацията на целия процес. Всеки може да има достъп до база данни, която може да бъде предоставена от онлайн транспортната борса.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.