Пол Макартни с ексклузивно YouTube обръщeние към учениците (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Легендарният Бийтълс и отявлен вегетарианец, Пол Макартни (Paul MacCartney), се обърна към учениците от колежа "Уелингтън", Великобритания и чрез видео в YouTube призова за здравословно хранене и ограничаване консумацията на месо в името на околната среда. Той е активист в организацията Meat Free Monday (MFM) или "Понеделник без месо", в която участват и други знаменитости като Йоко Оно (Yoko Ono) и Kevin Spacey (Кевин Спейси).

В YouTube канала на MFM на 25 юни бе публикувано осемминутното послание на Макартни, в което той казва: 

"Всички сме наясно с промяната в климата и че нещо трябва да се направи по въпроса. Със сигурност учителите знаят за това, както и политиците и децата, защото ние ще им завещаем нашия свят. Не вярвам, че на тях ще им хареса идеята, че ние - възрастните, ще им завещаем един развален свят."

MFM е популярна кампания в училищата във Великобритания, чийто столове не сервират месни ястия в началото на седмицата с цел да подобрят здравето на учениците и да им отворят очите за ефекта, който техният хранителен режим оказва върху околната среда.

Съдейки от успеха на сегашната кампания, Макартни е обнадежден, че посланието ще достигне и до други деца от целия свят.

"Младите хора казват: 'Много ни допада идеята, защото ни дава шанс за бъдещето, помагайки да спасим тази планета и избягвайки катастрофата, която промените в климата ще доведат", каза още той.


Сподели.