Поход за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март

Pinterest LinkedIn +

Група ентусиасти от ЛК "Дунавски братя", начело с президента си Герго Гергов, вдъхновени от инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на ЛК "Огледало" - Плевен, развяха знамето на мира по най-дългата европейска река на връх националния празник на България. Лодката им тръгна от Видин и въпреки трудностите - лошото време, счупена мачта, пробив в корпуса, знамето на мира стигна до знаковия Никопол.

"Във времена, когато страхът е сковал дори най-светлите умове, от Българя следва да излезе духовният импулс за към новото време! На този ветровит кръстопът - Балканите, ние държим ключа за бъдещето, с духовна сила, непонятна на другите народи по света", коментира капитанът Гергов и допълва: "Лодката с най-дългото послание за мир тръгна вчера не просто от Видин, а от някогашното Видинско царство, ще премине по северната ни граница и ще обиколи страната, за да се свържат думите, сърцата и делата ни в едно"! 

Инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на ЛК "Огледало" и ЛК "Дунавски братя" беше учредена миналата година в Плевен, където първото послание за мир постави Тодор Гергов - активист на кампания "България срещу диабета" и член на ЛК "Олимпиец". Всеки, който иска да бъде част от каузата, може да следи маршрута на лодката на мира през цялата година.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.