Подробности за концерта на Depeche Mode в България

Pinterest LinkedIn +

Концерт на Depeche Mode в България през 2006 г. ще има, стана ясно на пресконференция, дадена от организаторите на проявата Sofia Music Enterprises.

На болшинството от въпросите на медиите отговаряха Иван Несторов - Амебата и Димитър Ковачев - Фънки от SME и Станислава Армутлиева - Саня от EMI/Анимато Мюзик.
 
"Все още не са уточнени съпорт актовете на Depeche Mode", каза Димитър Ковачев и подчерта: "Много искаме да има съпорт от българска страна, но той трябва да е на съответното ниво. Няма да е нито Sheky And The Bloodyboys, нито Artery, нито Нина Николина. Не е изключено да е от съседна държава."
 
"Хонорарът на Depeche Mode е един от най-високите в историята на българската концертна дейност. Съизмерим е само с този на Metallica от концерта им през 1999 г.", каза партньорът на Фънки Иван Несторов.
 
"Дори при лошо време концерт на стадион "Локомотив" ще има, тъй като сцената и всички съоръжения са достатъчно защитени", отхвърлиха притесненията в тази връзка от SME.
 
"Depeche Mode най-вероятно ще излязат, когато се стъмни, около 21:30 ч.", каза Иван Несторов, а прогнозите си за мащабите на публиката изказа Станислава Армутлиева - 25 000 - 30 000.

Представлявайки компанията, притежател на правата за България на изданията на Depeche Mode, тя не пропусна да изтъкне, че "Ще направим супер професионална кампания, въпреки че сме много изморени и тъжни. Причината за това е статистиката за продажбите на "Playing The Angel" в България. До момента от албума на групата, в съпорт на който е и турнето й, у нас са продадени по-малко от 2 000 копия."
 
Продажбата на билети за концерта ще стартира на 23 януари 2006 г. Цената им ще бъде между 25 и 50 лв.
 
Димитър Ковачев и Иван Несторов по време на
пресконференцията по повод концерта на Depeche Mode в София през 2006 г. Сн. Avtora.com
Сподели.