Почина легендата на американския ентъртейнмънт – Дик Кларк

Pinterest LinkedIn +

Знаменитият радио и телевизионен водещ Дик Кларк - продуцент на развлекателни програми, хост на култовото шоу American Bandstand и новогодишната програма Dick Clark's New Year's Rockin' Eve, човекът, проправил пътя на артисти като Тина Търнър, Смоуки Робинс, Стиви Уондър, Talking Heads, Бъди Холи, Beach Boys, Simon & Garfunkel и мн. др. – почина от инфаркт на 82-годишна възраст.

Създателят на престижните American Music Awards, излъчвани ежегодно по ABC, и шоу програмите The $25,000 Pyramid и TV's Bloopers and Practical Jokes, бе сред 400-те най-заможни хора в САЩ и въпреки това не сложи край на кариерата си през 2004 г., когато получи тежък инсулт, увредил сериозно способността му да говори и да се движи.

"Дълбоко съм опечален от загубата на своя скъп приятел Дик Кларк. Той бе един от хората, оказали най-голямо влияние в моя живот", написа популярният ентъртейнър Раян Сийкрест, наследил Кларк в New Year's Rockin' Eve.

Кларк бе почетен лично и от президента на САЩ, Барак Обама, и неговата съпруга – Мишел:
"Той промени облика на съвременната телевизия завинаги. И, разбира се, в продължение на 40 години, ние го посрещахме в домовете си на всяка Нова година. Но по-важно от всичко останало, сторено от него, е това как ни караше да се чувстваме – така млади, жизнени и оптимисти като самия него – най-старият тийнейджър на Америка."

Името на Кларк фигурира и в Книгата с рекордите на Гинес във връзка с American Bandstand – шоуто, направило своя дебют през 1952 г. като локална програма за гр. Филаделфия, преди да се превърне в национален феномен след като през 1956 г. той заменя Боб Хорн и става негов водещ  и продуцент. До днес American Bandstand е най-дълго излъчването вариететно шоу в историята.

Сподели.