Почина американската телевизионна легенда Лари Кинг

Pinterest LinkedIn +

Американската телевизионна легенда Лари Кинг почина на 87-годишна възраст. Тъжната новина беше съобщена в личния му профил в Twitter и потвърдена от компанията му "Ora Media", от която написаха, че Лари си е отишъл на 23 януари в медицински център в Лос-Анджелис. Причината за смъртта му не се съобщава, но е известно, че наскоро телевизионерът беше хоспитализиран с ковид.

През 2017 г. той сподели, че се бори с рак на белия дроб. През април 2019 г. той претърпя ангиопластика, а миналата година получи инсулт.

Световноизвестният телевизионен водещи беше прочут с това, че намира общ език и успява да проведе съдържателен и увлекателен разговор с всеки - от висш политик до холивудско величие. От 1985 до 2010 г. той беше домакин на собственото си шоу "Лари Кинг на живо" по CNN. По-късно създаде "Larry King Now", което се излъчваше по "Hulu" и "RT America". Кинг е носител на две от най-престижните награди в областта на електронните медии - "Пийбоди" ("Peabody"), на две награди "Ейми" и има своя собствена звезда на холивудската Алея на славата.

Сподели.