Лари Кинг се завръща, но в Russia Today

Pinterest LinkedIn +

Американската легенда в телевизионната журналистика Лари Кинг, който реши да се оттегли от екрана през 2010 г., планира да се завърне като водещ, но този път не по CNN, а по руската телевизия Russia Today.

Новината потвърди главният редактор на медията Маргарита Симонян в своя Twitter профил: "Е, приятели, вече си имаме нов водещ, но, моля ви, не припадайте, щом узнаете кой е той", обяви тя.

Лари Кинг ще води две предавания за руската телевизия - Politics with Larry King и Larry King Now, които ще бъдат излъчени премиерно в ефира на RT съответно през юни и юли 2013 г. Второто вече се излъчва, но само в интернет канала на медията.

Финансираната от държавния бюджет телевизия Russia Today се излъчва по цял свят и има не само руска, но и английска, испанска и арабска версия.

Лари Кинг е прочут по целия свят със запомнящите се и интригуващи интервюта, които прави с политици, звезди от шоубизнеса и обикновени хора.

79-годишният журналист води авторското си предаване Larry King Live по CNN в продължение на четвърт век - от 1985 до 2010 г. През 2011 г. неговото място в шоуто зае англичанинът Питър Морган.

Дали Лари Кинг ще стане Лари Царя е само един от многобройните коментари в YouTube под промо видеото, което култовият журналист засне по повод новото си начинание.


Сподели.