Победителите на Годишните музикални награди на "БГ радио 2023" превзеха сцената и сърцата на меломаните

Pinterest LinkedIn +

Годишните музикални награди на "БГ Радио", които бяха връчени за 21. път в пловдивската зала "Колодрум" на 27 май, се превърнаха в незабравим празник на българската музика. Вечерта в Пловдив бе изпълнена с изумителни изпълнения на световно ниво, емоции и награди, които отличиха най-талантливите и забележителни артисти на музикалната ни сцена.

Наградата „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“ бе връчена на Лили Иванова. Тази награда се връчва за първи и единствен път на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Лили Иванова завладя сърцата на публиката с присъствието си и с безкомпромисно изпълнение. Публиката остана на крака през цялото време, докато голямата Лили Иванова пееше любимите песни на всички и ѝ подари заслужено най-силните си аплодисменти.

Тази година над 35 хиляди души определиха най-слушаните и харесвани български песни. "Молец" се доказаха като най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. По време на церемонията те получиха награди в четири категории – „БГ Текст“, „БГ Дебют“ и „БГ Видеоклип“ за песента им "7 дни", а самите музиканти бяха отличени и като „БГ Дует/Трио/Вокална група“.

Наградата „БГ Песен“ отиде при Миро и Алма, музиката, написана от Крум Георгиев, се превърна в една от най-обичаните през изминалата година, а харизмата между двамата изпълнители им донесе и наградата „БГ Комбинация“.

"Целуни ме" на Любо Киров стана „БГ албум“, а изразителните текстове, комбинирани с таланта и ефектното му представяне на сцената, заслужено му донесоха наградата „БГ Изпълнител“. Слушателите на БГ Радио ясно затвърдиха позициите на Михаела Маринова на българската музикална сцена и я избраха за „БГ Изпълнителка“. "Керана и Космонавтите" са победители в категорията „БГ Група“.

Наградата БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова се определя от екипа на "БГ Радио". Тя е символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика. Статуетката тази година получи Александър Петров – автор на стотици обичани български песни като „Бъди какъвто си“, „Богатство“, „Жулиета“ и много други.

Ето кои са всички победители:
· БГ Песен – „Повече“ – Миро х ALMA, музика Крум Георгиев
· БГ Текст – „7 дни“– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
· БГ Албум „Целуни ме“– Любо Киров
· БГ Изпълнител – Любо Киров
· БГ Изпълнителка – Михаела Маринова
· БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец
· БГ Комбинация – Миро х ALMA
· БГ Група – Керана и Космонавтите
· БГ Дебют – Молец
· БГ Видеоклип – „7 дни“ – Молец, реж. Крис Захариев
· БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Александър Петров

Водещият на Годишните музикални награди на "БГ радио 2023" Юлиан Вергов представи три музикални премиери. Новият звук от Любо Киров е „Восъчен герой“. Миро спази обещанието, дадено на миналогодишната церемония, да направи дует с победителката в категорията „БГ Изпълнителка“ и заедно с Мария Илиева представиха „Ако утре няма днес“. Михаела Филева представи за първи път песента си „По навик“.

Повече подробности за интересните моменти от церемонията на Годишните Музикални Награди 2023 слушайте БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.

Годишните музикални награди на "БГ Радио 2023" са част от Културния календар на Община Пловдив.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.