Обявиха номинациите за Годишните музикални награди на "БГ Радио" 2023!

Pinterest LinkedIn +

"БГ Радио" представи номинациите на слушателите си за Годишните си музикални награди. Над 25 000 слушатели на радиото са гласували за своите любими изпълнители на www.bgradio.bg и вече са ясни номинираните във всички 10 категории за единствените музикални награди в България, чиито победители се решават изцяло от слушателите.

За да разкрият дългоочакваните имена, в студиото на "БГ Радио" бяха Мариан Бачев, Стенли, Петя Дикова, Костадин Филипов, Деси Бакърджиева, Юлиан Вергов, Софи Маринова, Ваня Щерева, Рафи и Папи Ханс. Заедно с водещите Боги, Деси, Наско и Цвети те имаха честта първи да научат имената на номинираните и да ги съобщят на живо в ефира на радиото.

С най-много номинации са едни от дебютантите тази година - Молец с 5 номинации, следвани от Миро и Любо Киров с по 4 номинации. Веднага след тях се нарежда Михаела Маринова с 3 номинации. Видеоклиповете на Молец към „Силна” и „7 дни”, и на Миро и Алма към „Повече” също са сред номинираните тази година.

Специалната награда "БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, традиционно е и единствената награда, която се определя от екипа на "БГ Радио". Тази година статуетката ще бъде връчена на поета и автор на текстове Александър Петров. Негово дело са някои от най-красивите български текстове на песни като „Богатство", „Нашият град", „Любовта, без която не можем", „Жулиета", „Бъди какъвто си" на група Тангра, „Танго, „Присъда", „Маската", „Животът" на Лили Иванова, „По пътя" на Щурците, „В друго време, в друг свят" на Сигнал, „Оставаме" на Маргарита Хранова и Вили Кавалджиев, „Тук и сега" на D2 и много други.


Церемонията по връчване на Годишните музикални награди 2023 на "БГ Радио" ще се състои на 27 май от 20:00 ч. в зала Колодрум, в Пловдив. Билети може да намерите в мрежата на kupibileti.bg

Ето кои са всички номинирани за Годишните музикални награди 2023 на "БГ Радио":

БГ ПЕСЕН
Братя Аргирови и Тони Димитрова – „Срещу вятъра“
Молец – „7 дни“
Миро x Алма – „Повече“
Михаела Маринова – „До безкрай“
Любо Киров – „Усеща се сила“

БГ ТЕКСТ
Молец – „7 дни“ текст: Крис Макаров, Юли Славчев
Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ текст: Ицо Хазарта
Миро x Алма – „Повече“ текст: Миро и Крум Георгиев
Мария Илиева – „Любов“ текст: Мария Илиева
Любо Киров – „Усеща се сила“ текст: Любо Киров

БГ АЛБУМ
Любо Киров – „Целуни ме“
Дара – „Родена такава“
Папи Ханс – „12“
V:rgo – „Lotus“
Михаела Маринова – „До безкрай“

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛ
Любо Киров
Графа
Миро
Ицо Хазарта
Папи Ханс

БГ ИЗПЪЛНИТЕЛКА
Михаела Маринова
Дара
Рут
Мария Илиева
Михаела Филева

БГ ДУЕТ/ТРИО/ВОКАЛНА ГРУПА
Молец 
Шик 
СкандаУ 
Ритон 
Torino & Pashata

БГ КОМБИНАЦИЯ
Братя Аргирови и Тони Димитрова
Б.Т.Р. и Ахат
Графа и Белослава
Молец и Мила Роберт
Миро x Алма

БГ ГРУПА
Остава
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
Керана и Космонавтите
Б.Т.Р.
П.И.Ф.

БГ ДЕБЮТ
Молец 
Виктория Главчева
Борис Христов
Jupiter 7
Ra.Ya

БГ ВИДЕОКЛИП
Молец – „7 дни“ режисьор: Крис Захариев
Ицо Хазарта – „Депутата Христо“ режисьор: Supers4upen
Рут – „Moving On“ режисьор: Мартин Петров
Молец и Мила Роберт – „Силна“ режисьор: Крис Захариев
Миро x Алма – „Повече“ режисьор: Жоро Пеев

Вторият етап на гласуването стартира на 14 април. Слушателите могат да дадат гласа си за своя фаворит във всяка категория на www.bgradio.bg. Подкрепете своите фаворити и гласувайте за Годишните музикални награди на БГ Радио“ - победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото! 

За повече подробности за Годишните музикални награди 2023 слушайте БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.