Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

Pinterest LinkedIn +

Play Reha е онлайн платформа за рехабилитация, която съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника. Най-достъпният помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма към момента.

Създадена от екип от български специалисти травматолози и рехабилитатори, тя предлага на пациенти със ставни проблеми рехабилитационни, кинезитерапевтични и общовъзстановителни програми.

Освен модерния онлайн формат, издържаната визия и интуитивната подредба тази платформа спестява време и средства, а освен това може да се персонализира според нуждите на всеки конкретен случай.  

Иновативното приложение playreha.com беше представено пред водещи специалисти в областта на ортопедията и травматологията по време на XIII Национален конгрес на Българската ортопедична и травматологична асоциация, който се проведе на 1 октомври 2016 г. 

Play Reha е предназначена за пациенти в следоперативен период, както и за такива, на които им предстои оперативно лечение и имат нужда от подобряване на мускулната функция, раздвижване и постигане на максимална подвижност в съседните стави.

Платформата може да бъде полезна на тези, които са решили да откажат или да отложат оперативно лечение, както и на хронично болни за облекчаване на моментното състояние, намаляване на болката, подобряване на качеството на живот. 

Play Reha е предназначена също и за здрави хора, водещи заседнал начин на живот, както и за такива с неспецифични оплаквания от болки в опорно-двигателния апарат. Тя помага на всички, които се интересуват от собственото си здраве. Всеки може да си поръча индивидуална схема според специфичните си потребности.

Всяка програма от платформата съдържа комплекс от упражнения, съобразен със съответната патология и обслужващ нуждите, обусловени от самото заболяване. Продължителността на различните програми (20-90 дни) се определя от времето, необходимо за възстановяване при съответния проблем. Всеки рехабилитационен ден съдържа от 7 до 20 (средно 14-15) упражнения, показани нагледно в отделен видеоклип с подробни обяснения на български език. 

Към предимствата на платформата добавяме още това, че тя е удобна, леснодостъпна, модерна, без аналог за момента, създадена е от лекари и специалисти, с които пациентът може да поддържа "жива" връзка във всеки един момент или да обсъди индивидуална програма.

Екипът работи по следващи разработки, свързани с допълване и обновяване на програмите. Съвсем скоро в секция "Общовъзстановителни програми" ще бъде представена програма за стречинг, стягане и оформяне на бедрата, както и програми за патологии в лумбалната област: за оперирани от дискови хернии и много други. До януари ще са готови програмите за рамо, лакът, китка, глезен и стъпало.

Сподели.