Питър Джаксън се завръща на голям екран с адаптация на "Смъртоносни машини"

Pinterest LinkedIn +

Култовият режисьор Питър Джаксън се завръща на голям екран като сценарист и продуцент на адаптацията на класическия роман на Филип Рийв "Смъртоносни машини".

Антиутопичният свят, в който се развива действието, е създаден от носителя на "Оскар" Крисчън Ривърс, автор на специалните ефекти в продукции като "Властелинът на пръстените", "Кинг Конг" и "Хобит".

Хиляди години след като цивилизацията е унищожена от катаклизъм, човечеството се е пригодило към новите условия и еволюцията е изградила нов начин на живот на Земята. Гигантски подвижни градове сноват по повърхността ù и се захранват, поглъщайки по-малки движещи се градчета. Том Натсуърти (Робърт Шийн, "Геобуря"), който живее бедно в ниските етажи на подвижния Лондон, ще се окаже в битка на живот и смърт, след като се сблъсква с опасната бегълка Хестър Шоу (Хера Хилмар, "Демоните на Да Винчи"). Двете напълно противоположни личности, чиито пътища никога не биха се пресекли при обикновени обстоятелства, ще създадат съюз, чиято съдба е да промени бъдещето.

"Смъртоносни машини" ще излезе през декември 2018 г.

Сподели.