Питър Джаксън по спешност в болница, пак отложиха "Хобитът"

Pinterest LinkedIn +

Проблемите около заснемането на дългоочаквания проект "Хобитът" (The Hobbit) нямат край. Този път реализацията на филма бе отложена заради заболяване на режисьора Питър Джаксън (Peter Jackson), който в момента се намира в болница в тежко здравословно състояние. Според последните информации, новозеландецът е бил откаран в Wellington Hospital в Лондон в сряда вечерта, като първоначалната диагноза бе, че е спукал язва и се нуждае от спешна животоспасяваща операция.

При всички положения обаче, Джаксън ще се нуждае от задължителен период за възстановяване, заради което стартът на снимките на "Хобитът" за пореден път ще бъде отложен.

Това са поредните проблеми около филма, след като преди време заради скандал дори имаше възможност продукцията да бъде заснета не в Нова Зеландия, а в България или Румъния.

В каста пък ще видим доста имена, познати от "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings) – Анди Съркис, Йън Маккелън (Ian Mckelen), Кейт Бланшет (Kate Blanchett) и все още непотвърдените Орландо Блум (Orlando Bloom) и Илайджа Ууд (Elijah Wood). Главната роля пък е поверена на британеца Мартин Фрийман (Martin Freeman).

Сподели.