Пирати от Карибите покоряват геймърите

Pinterest LinkedIn +

“Карибски пирати: Съндъкът на мъртвеца” е заглавието на очакваното с голям интерес от почитателите на приключенски истории първо продължение на хита от 2003 г. “Карибски пирати: Проклятието на черната перла”. Както и на съпътстващата излизането му видеоигра, очаквана с не по-малко нетърпение.

В момента филмът на режисьора Гор Вербински продължава да се снима, като официалната му премиера е предвидена за 7 юли 2006 г. Месец преди това бял свят ще видят трите различни версии на едноименната компютърна игра.
 
Техен издател е компанията “Buena Vista Games”, а разпространението се поема от “Amaze Entertainment”. Видеоигрите “Сандъкът на мъртвеца” са предназначени за гейм конзоли от ново поколение –  PlayStation Portable, Nintendo DS и Game Boy Advance.
 
Версиите ще бъдат много различни една от друга. Първата от тях, реализирана за Sony PSP, позволява на играча да се превъплъти в самия капитан Джак Спароу (Джони Деп) – дързък пират, кръстосващ Карибите в търсене на легендарна реликва. Джак и екипажът му ще се изправят срещу свръхестествено предизвикателство. Причина за затрудненото положение на пирата е проклятието на зловещия главорез Дейви Джоунс и кръвният дълг, който трябва да бъде изпълнен от Джак Спароу. Капитанът обаче не е особено очарован от факта, че ще трябва да служи като роб на Джоунс през следващите 100 години. 
 
Sony PSP версията на “Сандъкът на мъртвеца” включва 10 тематични мисии. Динамичното действие разкрива зрелищни сражения с канибали, зомбита, пирати и... пирати-зомбитата. Джак Спароу е въоръжен със сабя, владее редица бойни техники, включително и бързо нападение, мощна атака, както и “нечестни удари” – ритник в слабините или удар с глава. Сред враговете му има страховити противници, които могат да бъдат надвити единствено с използването на находчиви тактики.
 
Приключенията в играта се развиват сред колоритни интериори – затвор, тропически остров, тресавище и др. Сред тях се крият неприятни изненади и капани за непредпазливия скиталец.
 
Освен сингъл плеъра, “Сандъкът на мъртвеца” позволява и отборни морски битки с участието на четирима играча. Атмосферата, която се създава, е повече от автентична за една пиратска схватка – оръдията изстрелват мощни канонади по плавателните съдове, пиратите вземат вражеските кораби на абордаж и плячкосват каквото видят очите им.
 
Втората версия на новите “Карибски пирати”, предназначена за Nintendo DS, предлага далече по-усложнени битки, в сравнение със Sony PSP версията. По време на двубоите героят има възможност да блокира чужда атака, да прави “еленов” скок във въздуха и да прилага смъртоносни техники за мигновено поразяване на противника. Оръжията на играча се използват за определен брой удари, като най-ефективни сред тях са тези от “меле” клас – като например боздугани със шипове. “Сандъкът на мъртвеца” може да се играе в тандем с други играчи, а освен в Джак Спароу можете да се превъплътите и в образите на Уил Търнър (Орландо Блум) и Елизабет Суон (Кира Найтли). 
 
Последната версия на играта – тази за GBA, също предлага много атрактивни моменти на почитателите на морския екшън. Играта е насочена към далеч по-младата аудитория. В тази версия Джак Спароу ще има доста повече работа, тъй като трябва да премине през 50 нива и да прекоси 15 острова. С развитието на действието героят на Джак Спароу става по-бърз и силен, което променя и самият му стил на игра, превръщайки го в далеч по-атрактивен и опасен.  
 
Трите видеоигри имат задачата да “подгреят” феновете за филмовата версия. Те ще бъдат реализирани месец преди “Карибски пирати: Съндъкът на мъртвеца” да има премиера на голям екран.  
 
 Компанията “Buena Vista Games” разкри, че създаването на видеоигрите по “Сандъкът на мъртвеца” е сред най-вълнуващите преживявания, с които тя ще се нагърби през тази година. Гейм маниаците ще имат възможност да се превъплътят в образите на сурови и смели герои, кръстосващи морската пустош в търсене на авантюристични преживявания.
 
А докато чакаме филма и игрите може дружно да подхванем: ”13 души в Ковчега на мъртвеца...”, както в доброто старо време! Защото 2006 г. безспорно ще е годината на Карибските пирати. Кълна се в името на Веселия Роджър!
Сподели.