Пираня 3D (Piranha 3-D)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2010, 100 мин. Режисьор: Александър Ажа Сценарист: Пийт Голдфингър, Джош Столбърг С участието на: Елизабет Шу, Илай Рот, Кели Брук и др. Трилър, ужаси

За филма

Римейк на едноименния хорър от 1978 година, "Пираня 3D" е дело на младия фенски режисьор Александър Ажа, понатрупал опит в жанра след заглавия като The Hills Have Eyes и Mirrors. Появата на лентата на екран си е истинско чудо, ако имаме предвид, че бе отлагана на няколко пъти, а през 2009 г. Weinsten Studio дори обмисляше идеята да се откаже от създаването й заради проблеми с реализацията на триизмерния релийз.

В крайна сметка дотам не се стигна и след известно забавяне продукцията стигна до екран, при това с доста атрактивен актьорски състав. Ричард Драйфус, Елизабет Шу, Илай Рот със сигурност са имена, които трудно бихте очаквали в подобен жанр филми, но е факт, че те със сигурност придават далеч по-сериозен облик на "Пираня". 

Дори и така обаче, сексът и насилствените кървави сцени изобилстват на екран и в триизмерния си формат очаквано са хит най-вече за почитателите на хорър жанра. 

Историятa 

Земетресение причинява отвор на дъното на езеро в Аризона, а от него нахлуват най-ужасяващите прародители на хищните и зловещи пирани. Адските машини за убиване не са  готови да пощадят никого по пътя си и единственият въпрос е – ще има ли оцелели след предстоящия ужас?!


Сподели.