Пина 3D отваря обновения Дом на киното в София

Pinterest LinkedIn +

Столичният Дом на киното отваря врати след ремонт и модернизация на техниката, а първата прожекция, с която салонът ще посрещне отново киноманите, е шедьовърът на Вим Вендерс "Пина", който ще бъде представен в 3D формат на 22 февруари 2013 г.

Един от най-интригуващите филми на световнопризнатия немски режисьор е посветен на гениалната танцьорка Пина Бауш.

"Чрез танцовия театър на Пина се научих да ценя жестове, поза, поведение, езика на тялото – нейната работа ме научи да ги уважавам. Преоткривам ги всеки път, когато видя творба на Пина. Колко много истории могат да бъдат разказани без помощта дори на едно изречение...", споделя Вендерс по повод на филма си.

"Дали самият Вендерс няма да има роля в откриването на Дома на киното" е реторичният въпрос, който ще получи своя отговор на 22 февруари, а зрителите на прожекцията от 18:30 ч. ще получат като специален подарък 3D очила.

След ремонта столичният Дом на киното вече разполага с дигитална техника, благодарение на която ще може да показва най-новите 3D филми. Модернизацията е извършена с подкрепата от ИА НФЦ за показ на български и европейски филм от програма МЕДИА на Европейската комисия, както и със съдействието на "Барко" и "Динакорд".

Сподели.