Пилотният сингъл на супербандата SuperHeavy излиза на 18 юли

Pinterest LinkedIn +

Дебютният дългосвирещ запис на новата супергрупа, сформирана от Мик Джагър (Mick Jagger) от Rolling Stones и Дейв Стюарт (Dave Stewart) от Eurythmics съвместно с А. Р. Рахман (A.R. Rahman), Деймиън Марли (Damian Marley) и Джос Стоун (Joss Stone), ще излезе през септември през Universal Music, обявиха издателите на проекта, който все още няма официално заглавие.

За пилотен сингъл от него е определено парчето Miracle Worker, което ще се появи на 18 юли и ще бъде филмирано с участието на петимата музиканти.

Мик Джагър и Дейв Стюарт са съоснователи на SuperHeavy и продуценти на дебютния албум на групата, чиито записи са реализирани в най-различни студиа на четири континента – в Париж, Кипър, Маями, Индия и Лос Анджелис, където е проведена най-продължителната и плодотворна звукозаписна сесия.

Името на групата – SuperHeavy, е вдъхновено от Мохамед Али, а идеята за създаването й принадлежи на Дейв Стюарт, който не само се познава от дълги години с Мик Джагър, но е работил и по-рано с него - той е продуцент на някои от парчетата, включени във втория му солов албум - Primitive Cool, както и на оригиналните песни, включени в саундтрака на филма Alfie от 2004 г.

На този етап Super Heavy нямат планове за турне.

Сподели.