Пийчес Гелдоф е гледала True Detective, преди да се самоубие

Pinterest LinkedIn +

Дъщерята на Боб Гелдоф – Пийчес Гелдоф – е починала от свръхдоза хероин, надвишаваща десет пъти тази, с която нейната майка Пола Йейтс отне живота си преди 14 години, се посочва в окончателната експертиза на съдебните лекари по случая с внезапната смърт на 25-годишната жена, настъпила в дома й в Кент на 6 април 2014 година.

Едно от последните занимания на Гелдоф непосредствено преди да инжектира в организма си фаталната доза хероин е било да гледа телевизия, в това число хитовия криминален сериал на HBO True Detective с участието на Матю Макконъхи и Уди Харълсън в ролята на полицейски тандем, разследващ няколко случая на особено садистични ритуални убийства, разкрива още докладът.

Героят на Макконъхи е бивш наркоман, изпадащ в странни състояния на халюцинации по всяко време на деня, който е загубил детето си при катастрофа и често споделя със своя партньор безрадостната си философия за живота и смъртта, развита в резултат на травмата, с плашещо въздействащ и проникновен тон.

Самата Пийчес Гелдоф е направила опит да се пребори с пристрастяването си към наркотиците и е била дълго време на метадонова терапия, като към края на 2013 година кръвните изследвания са показали, че е "чиста". През 2014 година обаче тя отново се е поддала на порока си и малко преди смъртта си се е запасила с големи количества висококачествен хероин. Със смъртта си 25-годишната телевизионна журналистка и бивш модел осироти две невръстни момченца и остави вдовец техния баща и неин законен съпруг Томас Коен.

Сподели.