Пиянство и саботажи клатят NASA

Pinterest LinkedIn +

Пореден скандал разтресе Американската космическа агенция, след като стана ясно, че компютър, предназначен за международната станция Алфа, най-вероятно е бил повреден от неин служител. Историята става още по-пикантна, след като покрай саботажа се разкри, че американски екипажи нееднократно са пилотирали в космоса под влияние на алкохол.

Разследване, което се провежда в момента, установи, че това е втори подобен саботаж. Този път се споменава за служител на агенцията, който умишлено е срязал жиците на компютъра малко преди машината да бъде изведена в космоса от совалката Endeavour.

Покрай разпитите за повредата на повърхността изплуваха данни за серийни злоупотреби на американски астронавти с алкохол дори по време на мисии. За момента няма твърди доказателства и всичко, свързано с пиенето, се отрича от ръководството на НАСА, но разследването ще продължи.

Това е поредният шумен скандал в агенцията, след като преди няколко месеца нейна служителка, замесена в любовен триъгълник с колеги, се опита да убие своята съперница за сърцето на космически пилот.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.