Пичове за пример (Role Models)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Германия, 2008, 99’
Режисьор: Дейвид Уейн
Сценарий: Дейвид Уейн, Пол Руд
С участието на: Шон Уилям Скот, Пол Руд, Елизабет Банкс, Кристофър Минц-Плас, Боби Дж. Томпсън, Кен Марино и други.
Комедия, английски

Комедията "Пичове за пример" се превърна в истински касов хит в Северна Америка, като за това допринесе и забраната за прожекция на лица под 18-годишна възраст. Забавната лента е с участието на актьорите Шон Уилям Скот ("Американски пай"), Пол Руд ("Позабременяла"), Елизабет Банкс ("Спайдърмен 3") и Кристофър Минц-Плас ("Супер-яки").

Режисурата е дело на Дейвид Уейн, който е работил върху сценария заедно с един от изпълнителите на главните роли Пол Руд. "Пичове за пример" е заснет в Калифорния с бюджет от 30 млн. долара, а част от официалния саундтрак включва няколко песни на рок легендите Kiss.

Дани (Пол Руд) и Уилър (Шон Уилям Скот) са дългогодишни приятели, които освен това са и колеги, които продават енергийни напитки на тинейджъри. Дани се разделя с приятелката си Бет (Елизабет Банкс) и усеща, че не прави нищо градивно в живота си, докато Уилър е неговата противоположност, защото го интересуват само забавления в компанията на разкрепостени момичета.

Нелеп инцидент ги изправя пред закона, като алтернативата е 150 часа общественополезен труд или ефективна присъда в затвора. Двамата избират първото, което в техния случай значи да участват в програма за превъзпитание на проблемни деца. Дани и Уилър стават наставници на Оуджи (Кристофър Минц-Плас) и Рони (Боби Томпсън), като им трябва съвсем малко време за да разберат, че затворът е бил по-добрата им алтернатива.

Официален сайт:
http://www.rolemodelsmovie.com

Сподели.