Phantasy Star Online 2 стартира в Европа в началото на 2013

Pinterest LinkedIn +

Най-новата free-to-play онлайн игра от екшън ролевата поредица Phantasy Star - Phantasy Star Online 2, ще излезе в Европа и САЩ в началото на 2013 г., обявиха Sega. Заглавието направи своята PC премиера в Япония на 4 юли, в края на лятото ще излезе пак там за мобилните устройства с iOS и Android, а догодина и за PlayStation Vita.

В настоящия анонс на Sega, касаещ издаването на PSO2 в Европа и САЩ, не се споменават други версии, освен тази за PC. Оригиналната Phantasy Star Online излезе за Dreamcast преди 12 години, а първата Phantasy Star игра – преди четвърт век.

Подобно на първата PSO игра, в нейното продължение играчите ще могат да избират между три раси – Human (човешка), Newman (наподобяваща елфическа, но създадена чрез биоинженерство) и CASTs (андроидна), и три професии - Hunter, Ranger и Force.

"За времето си Phantasy Star Online бе революционна игра и ние искаме да сме сигурни, че нейното продължение е не по-малко амбициозно", казва се в изявлението на Крис Олсън, една от главните фигури в Sega America.

"За нас приоритет номер едно е да предоставим на играещите Phantasy Star Online 2 ново приключение с всяко стартиране на играта", заявява продуцентът на сериите – Сатоши Сакаи. Представяйки предстоящия порт на играта за портативната конзола на Sony, по-рано тази година, той обяви, че играчите ще могат да развиват един и същ персонаж, независимо дали стартират Phantasy Star Online 2 от своето PC или Vita.

Сподели.