Петя Буюклиева изнесе концерт, който мина под мотото "Жена на всички времена"

Pinterest LinkedIn +

На 6 декември, пред около 2000 души в Зала 1 на НДК, популярната певица Петя Буюклиева изнесе концерт по повод 25-годишния й творчески юбилей. Освен нея на сцената излязоха Румънеца и Енчев, младежката група 032, Наско от БТР, танцьори от трупата на Нешка Робева и др.

Концертът беше открит в 19:15 ч. с песента "Бъди звезда" - общ проект на Петя Буюклиева и Deep Zone - и завърши два часа по-късно със същото парче.

По време на шоуто популярната изпълнителка представи някои от най-новите си песни, включително и денс-тангото "Не може да бъде", към което певицата реализира последния си видеоклип. По време на шоуто Петя Буюклиева  изпълни най-големите си златни хитове в нови аранжименти, като за популярната песен по текст на Петя Дубарова - "Пролет" - й помогнаха момчетата от 032.

Заедно с оригиналните си песни Буюклиева изпя и няколко кавър-версии на популярни парчета: тя изпълни динамичното "Proud Mery" (изпято за пръв път от група Creedence Clearwater Revival и станало популярно покрай Тина Търнър), както и популярната балада на Андреа Бочели "Con Te Partirò".


Голямо светлинно табло, изписваше името на певицата
Снимка: Avtora.com

Заедно с Наско от БТР изпълнителката представи "Повей ветре" на Паша Христова в рок-аранжимент, с който двамата почетоха паметта на известната от близкото минало българска певица. 

Петя Буюклиева заяви и социалната си ангажираност с песни като "Живота пази" и "Why", чиито текстове засягат агресията във всичките й форми. Англоезичното парче "Why", записано в стил рап показа интереса на Петя Буюклиева към модерните музикални форми.


Петя Буюклиева по време на концерта в зала 1 на НДК
Снимка: Avtora.com

Трупата на Нешка Робева допринесе за динамиката на шоуто, по време на което бяха представени танци в различни стилове, съчетание с топка и воали, етюд по фолклорни мотиви и др.

Преди биса Петя Буюклиева представи на публиката "новата дрешка на моята визитна картичка - "Жена на всички времена" заедно с, както тя ги нарече "моето семейство - Deep Zone Big Band".


Петя Буюклиева и Deep Zone Project заедно на сцената
Снимка: Avtora.com

В края на концерта популярната българска  певица благодари на публиката за вниманието и цветята и каза: "Обещавам, че ще се срещаме много по-често".

Сподели.