Пет страхотни идеи как да се поглезите здравословно

Pinterest LinkedIn +

Дълъг ден, дълга седмица, а месецът - по дяволите, този месец сякаш се движи със скоростта на охлюв... Знаете ли от какво имате нужда?

От нещо, което да ви "вдигне" - хубава храна, спокойствие и може би мъничко смях... да, поне мъничко смях, той действа толкова добре... Забравили сте това, нали?

Сега ще ви го припомним. И не само това, ще ви дадем 5 страхотни идеи как да се поглезите. Не е егоистично, повярвайте, дори е здравословно. Освен това, колкото повече се глезим, толкова по-щастливи сме. Не само ние, но и хората около нас...

Ето ги петте неща, които ще направят хапките от реалността по-лесни за преглъщане.

1. Няколко парченца черен шоколад


Ето това е вкусът, който ще ви помогне да забравите всичко поне за няколко минути. И не се тревожете за здравето или теглото си - хапването на черен шоколад си е съвсем по правилата, когато не е в прекалени количества. 30 грама тъмен шоколад дневно нормализира кръвното налягане и понижава нивото на холестерола.

2. Дълга целувка


Всички правим една и съща грешка - прибираме се вкъщи и съвсем бегло регистрираме факта, че сме си у дома. Всъщност продължаваме да се давим в потока от мисли за работа, задължения, проблеми...

Заменете този вреден навик с нещо по-полезно - поемете дълбоко въздух и си повторете няколко пъти: "Аз съм си вкъщи и ми е много, много хубаво"...

Сега целунете любимия, но не за да отбиете номера. Нека целувката да бъде дълга и страстна. Ефектът ще е страхотен. Обещавам ви:) Освен приятното усещане, което ще се разлее по тялото ви, ще получите и няколко здравни бонуса – целувката намалява стреса, повишава имунитета и задълбочава връзката ви с любимия ;)

Така че, целувайте, целувайте, целувайте!

3. Комедия


Точно така. Пуснете си нещо забавно и се смейте. Никога не пропускайте възможността да го правите – искрено, от сърце, със сълзи дори - толкова е хубаво да се смееш! И е толкова разтоварващо. Редица изследвания ни уверяват, че смехът е здраве. И действително е така. Той намалява стреса, стабилизира кръвното налягане, нивото на кръвната захар, подпомага храносмилането и ни зарежда с оптимизъм.

А оптимистите живеят по-дълго. Поне така казват хората…

4. Храна, храна и пак храна

Нали не е нужно да ви убеждавам в това, че яденето е в ТОП-а на най-любимите неща на всички ни. Затова забравете за диетите поне веднъж седмично и си хапнете с удоволствие. За да не престъпвате прекалено железните си здравни закони, заложете на рибата - не само е вкусна, но и здравословна - намалява риска от депресия и подобрява мозъчната дейност.

5. Сън, да, сън

Недоспиването е един от основните крадци на здраве. Често работим до късно през нощта, често си налагаме да ставаме по-рано и по-рано... Опитайте се да си осигурявате поне 7 часа сън. В противен случай ще се сблъскате с другото си аз - неработоспособно, намръщено, нещастно, уморено, мрънкащо...

Не се харесвате такива, нали?

Сподели.