Пет браузър добавки, които ще ви помогнат да промените живота си

Pinterest LinkedIn +

Промяната – обичана от някои, мразена от други е в основата на ежедневието ни. Съгласно древното китайско проклятие, всички ние сме орисани да живеем в интересни времена и динамиката на всеки нов ден е непредвидима и хаотична. Понякога обаче промяната е въпрос на лично решение. На осъзната, вътрешна потребност от нещо ново, различно, по-добро. Веднъж взето, то не е лесно да се следва – ден след ден, на малки стъпки напред, отвеждащи ни до желаната крайна цел.

За щастие днес технологиите ни улесняват в тази трудна задача. Помагат ни да преодолеем стръмнините на нерешителността ни, на липсата на воля или дори на вездесъщия ни мързел. Искате примери? Ето ви няколко - за адски находчиви браузър добавки, които ще ви помогнат да промените живота си.

Diet Dairy


Тази добавка (add-on) за популярният Google браузър Chrome, ще ви е от неоценима полза, ако сте решили да намалите теглото си и да влезете във форма.

Разработена от специалистите на медицинският сайт MedHelp, тя следи калориите на всяко ястие, което хапвате и ви помага да планирате по-добре вашият фитнес режим.

StretchClock


Ако работите в офис, вероятно сте по цял ден пред компютъра. Продължителното стоене на едно място в една и съща неудобна поза обаче може да доведе до редица проблеми – от физически дискомфорт до по-сериозни травми и наранявания.

Точно тук идва тази малка Firefox добавка, която ще ви подсеща да си вземате почивка поне по веднъж на час, за да се раздвижите. Тя дори ще ви предложи подходящи упражнения за разтягане и намаляване на напрежението под форма на кратки видео уроци.

InvisibleHand

Страхотна добавка, която се предлага във версия за някои от най-популярните браузъри – Firefox, Chrome и Safari. С нейна помощ бързо и лесно ще можете да сравнявате цените на различни стоки и услуги и да откриете за секунди най-изгодните оферти за хотели, продукти, самолетни билети и какво ли не още!

Language Immersion

Тази добавка за Chrome може да прилича на поредния онлайн самоучител, но всъщност е много повече. Тя ще ви позволи да научите 64 различни езика, като ви кара да превеждате индивидуални фрази на всеки един от тях.

Когато виждате различните думи в контекста, е много по-лесно да се досетите за значението им и това прави процеса много по-ефективен.

Brian Waves


Добавка за Chrome включваща седем малки, но предизвикателни мини игри, които ще ви помогнат да упражнявате интелектуалните си „мускули” винаги и по всяко време.

Те са така разработени, че да тестват способностите на различни части от вашия мозък. Задачите в тях варират от бързо последователно кликане върху проблясващи светлини, до запомняне на различните шаблони, които те образуват на екрана.Сподели.