Песен в помощ на пострадалите от цунамито оглави класациите

Pinterest LinkedIn +

Новият лидер в британската класация за сингли стана кавър-версията на песента на Phil Collins “Against All Odds”, всички приходи от която ще отидат във фонд за подпомагане на пострадалите от цунамито в Южна и Югоизточна Азия, съобщава BBC News.

Изпълнител на песента е победителят в най-популярното британско телевизионно шоу за търсене на таланти “The X Factor”, Steve Brookstein (на снимката).

Шефът на неговата издателска компания Simon Cowell се надява, че приходите от продажбите на сингъла ще достигнат няколко стотин хиляди фунта стерлинги. "Стив ще да получи само няколко хиляди, но той дори не се замисля над това. Той ми каза, че иска просто да помогне на жертвите на цунамито", - е заявил той.

Предишните четири седмици британския хит-парад оглавяваше песента на проекта Band Aid 20 "Do They Know It's Christmas", която стана най-продаван сингъл за 2004 г., с повече от 1,2 милиона продадени копия.

Забележително е, че три от четирите водещи в британската класация сингли, са записани с благотворителни цели, добавя BBC News. На четвърто място в хит-парада е песента на Ronan Keating "Father and Son", всички приходи от която също ще постъпят във фонда Band Aid.

На трето място в класацията за сингли е “I Believe In You”, на Kylie Minogue.

В класацията за албуми на първо място са Scissor Sisters, Keane са на второ, а Maroon 5 - на трето място.

Междувременно, стана ясно, че група британски звезди, сред които Cliff Richard, Boy George и Chris Rea ще запишат парче в помощ на жертвите от цунамито. Песнта се казва “Grief Never Grows Old”и е написана от радиоводещия Mike Reid.

Други имена, които се очаква да участват в записите са Ronan Keating, Jamie Cullum, Russell Watson, Robin Gibb от Bee Gees и Olivia Newton John.
Сподели.