"Перла" отвя "Стъклен дом" по гледаемост за 2010 година

Pinterest LinkedIn +

Турските сериали "Перла", "Листопад", както и шоуто "Комиците" са най-гледаните предавания по българската телевизия за изминалата 2010 година.

Това сочат обобщените данни на ТВ План/THC, разкриващи, че сапунката за любовната история между Мехмед и Инджи е събрала над екран 1,99 млн. зрители за един от епизодите си, което я превръща в най-гледаната продукция у нас за изминалите 12 месеца.

На втора позиция е новогодишното издание на "Комиците" с 1,8 млн., следвано от още една серия на "Перла". Четвърти са отново Любо Нейков, Христо Гърбов и компания със специално издание, посветено на лятното турне на шоуто с 1,77 млн. зрители пред епизод на другата турска сага, окупирала родния ефир – "Листопад", наблюдаван от 1, 7 млн. души.

За отчитане е фактът, че финалът на Световното първенство по футбол по БНТ заема 13-та позиция сред най-гледаните предавания за 2010 година, а иначе доста гледаният български сериал "Стъклен дом" е едва на 22 позиция с 1, 35 млн. зрители.

Като цяло първите 50 позиции в класирането затвърждават изцяло превъзходството на bTV, нарушено само с две срещи от Мондиал 2010, излъчвани от БНТ. В цялата класация изненадващо липсва предаване на Нова телевизия.

Сподели.