Пазители на Наследството (The Monuments Men)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Германия, 2014, 112 мин. Режисьор: Джордж Клуни Сценаристи: Грант Хеслов, Джордж Клуни С участието на: Бил Мъри, Джордж Клуни, Кейт Бланшет, Хю Боневил, Мат Деймън, Жан Дюжарден, Джон Гудман, Захари Бахаров и др. Екшън, исторически

За филма:

След доста успешните Confessions of a Dangerous Mind, Good Night, and Good Luck, Leatherheads и The Ides of March Джордж Клуни зарадва феновете си с нов режисьорски проект. Създаден по действителен случай, The Monuments Men е едно от най-очакваните нови заглавия тази година. Освен режисьор и изпълнител на една от главните роли Клуни е и съсценарист на лентата заедно с Грант Хеслов, с когото работи и над два от предишните си филми - Good Night, and Good Luck и The Ides of March.

Освен с интересен сюжет The Monuments Men определено може да се похвали и с ярък актьорски състав, в който към Клуни се присъединяват Кейт Бланшет (Blue Jasmine, The Hobbit: The Desolation of Smaug), Мат Деймън (Behind the Candelabra, Elysium), Бил Мъри (Moonrise Kingdom), Джон Гудман (Inside Llewyn Davis), Жан Дюжарден (The Artist, The Wolf of Wall Street), Хю Боневил (Downton Abbey), както и българският актьор Захари Бахаров.

Историята:

По време на Втората световна война един необикновен отряд е изпратен в Германия, за да спаси откраднати от нацистите произведения на изкуството и да ги върне на законните им собственици. Мисията им е почти невъзможна - не само защото творбите са на вражеска територия, но и защото, когато Райхът започва да се разпада, на немската армия е наредено да унищожи всички откраднати произведения.

Отрядът се състои от седем души - уредници на музеи, куратори и специалисти по история на изкуството, а шансовете им за успех в подобна изпълнена с опасности надпревара с времето никак не са големи. Въпреки това те рискуват живота си, за да спасят някои от най-великите постижения на човечеството.

Сподели.