Пътешествай в Арабската пустиня с Google на гърба на камила

Pinterest LinkedIn +

Сега можеш да пребродиш пустинята Лива в Обединените арабски емирства на гърба на камила със Street View на Google

Досега камерите на Google, запечатващи кристално ясни изображения за уникалния картографски проект Street View, са били монтирани на всякакъв вид превозни средства, за да пътуват по суша, въздух и море, или са били пренасяни от хора там, където транспортът няма достъп. Как обаче да бъде обхваната пустинята – едно от местата на планетата Земя, което едновременно пленява с красотата и мистичността си, но същевременно е крайно негостоприемно за хората, дръзнали да я прекосяват без нужната подготовка, екипировка и познания. На гърба на камила, разбира се!

Ако някой ден се озовете в Лива в Обединените арабски емирства, несъмнено ще наемете водач и камилата му. Но благодарение на Google и Street View камерата Trekker едногърбата 10-годишна камила Рафиа, на чийто гръб е "инсталирана", и нейният безименен водач, чиято сянка ще ви съпътства, всеки любител на пустинните пейзажи може на мига да се отправи на виртуално приключение в Лива, за да зърне фантастичните дюни и безкрайни пясъчни пейзажи в перспектива от първо лице с 360-градусова видимост.

В зависимост от това от къде ще започнете пътуването си, може би ще съзрете в далечината самотен човек. Възможно ли е това да е мираж?


Сподели.