Parrot Hydrofoil Orak – по въздух и вода

Google+ Pinterest LinkedIn +

Този атрактивен дрон лесно може да превърне и най-недоверчивите във феновете на популярните управляеми летателни апарати.

Виж още: Parrot Bebop Drone 2 – един дрон за ценители

Стига да не сте били напълно откъснати от цивилизацията в последно време, едва ли сте пропуснали да забележите появата и изключителната популярност на дроновете – малки летателни апарати, които може да управлявате с помощта на вашия смартфон и чиито приложения са най-разнообразни. Това, което обаче може би не знаете, е, че тези джаджи всъщност вече не само се предлагат на достъпни цени, но и са толкова разнообразни, че може да ги ползвате не само във въздуха, а и по вода.

И тук именно е мястото на новия Parrot Hydrofoil Orak (цена 349 лв.) – страхотен модел, който изглежда особено атрактивно и може както да лети, така и да плава, което ви позволява да се забавлявате по най-различни начини с придобивката си.


С този модел компанията категорично се е прицелила в онези потребители, които искат да притежават дрон преди всичко заради шантавите забавления и възможности, които подобна машина предлага, независимо дали става въпрос за атрактивни панорамни снимки, или за водно състезание в езерото в парка. В резултат – всичко около Parrot Hydrofoil Orak е максимално улеснено: от сглобяването, което отнема буквално няколко минути, до интуитивното управление с мобилното приложение директно от екрана на вашия смартфон или таблет.

На външен вид дронът наподобява моторна лодка, което е логичен дизайнерски избор, предвид факта, че той може да се движи по вода. Над основния корпус са закрепени четири перки, а на борда му има и видеокамера. Всички направени снимки се записват на флаш паметта от 1GB, което е повече от достатъчно място. На вода Parrot Hydrofoil Orak развива скорост от 18 км/ч и изглежда страхотно, когато пори вълните.

Управлението става през безплатното приложение FreeFlight 3, което е налично както за iOS, така и за Android и дори за Windows Phone, което практически ви гарантира, че каквото и мобилно устройство да притежавате, то ще бъде поддържано. Самият интерфейс е доста интуитивен и просто използвате виртуалния контролер на екрана, за да избирате височината, скоростта и посоката на движение. В допълнение има дори отделни бутони за бърз завой на 90, на 180 и на 360 градуса, което гарантира допълнителна маневреност.

Както при всички подобни джаджи, забавлението много зависи от живота на батерията. За щастие, подходът на Parrot в случая е приемлив, като се има предвид, че дронът е създаден най-вече за забавление и за спонтанни и кратки сесии. Батерията му издържа до петнадесет минути, след което се зарежда само за половин час, така че бързо да може да го върнете в употреба. Възможно е да заредите батерията и през лаптоп или настолен компютър.


Parrot Hydrofoil Orak е страхотна джаджа, която с лекота може да ви запали по дроновете, дори ако досега не сте се сблъсквали изобщо с тях. Атрактивна на външен вид, компактна и лесна за управление, машината е еднакво забавна във въздуха и по вода и ще намери множество приложения в ръцете на всеки потребител.

Купи Parrot Hydrofoil Orak ТУК

Сподели.