Parks and Recreation (Паркове и отдих)

Pinterest LinkedIn +

Мислите, че държавната администрация не може да бъде забавна? Помислете пак. Parks and Recreation (Паркове и отдих) е свеж поглед към ексцентричните чиновници в малък американски град, изправени пред сериозни градоустройствени и лични предизвикателства.

Колко трудно може да бъде да се прави един парк? Ще се изненадате, но се оказва, че е далеч по-сложно отколкото изглежда и не всичко опира до средства. Всъщност по-сложната част е организирането на процеса. Убеждаването на обществото, представянето на идеята пред медиите и изобщо нейното цялостно отстояване. Особено, когато всичко това зависи от Лесли Ноуп (Ейми Поулър), безкрайно ентусиазирана и крайно некомпетентна, държавна служителка.

Идеята:

Parks and Recreation е създаден по идея на Грег Даниълс (Greg Daniels) и Майкъл Шур (Michael Schur). Двамата са добре познати на феновете на сериалите с работа си над хитовия ситком The Office (който е американска адаптация на хитовия британски ситком със същото име). Даниълс има пет награди Emmy, а освен на Parks and Recreation и The Office (Офисът), е сценарист и на анимационния ситком King of the Hill (Кралят на квартала).

Първоначалната идея на Даниълс и Шур е да разработят spin-off сериал на The Office. След като обсъждат възможните варианти, обаче двамата стигат до извода, че е по-добре да създадат самостоятелен нов сериал. Резултатът е Parks and Recreation.

Началото:

Parks and Recreation стартира през април 2009 година, а пилотният епизод е гледан от почти седем милиона зрители. Оценките на критиката за поредицата, обаче са смесени. В това отношение големият успех на сериала идва с втория му сезон, който е много по-добре приет от критиците.


Историята:

Лесли Ноуп (Ейми Полър) работи в отдел Parks and Recreation (Паркове и отдих) в малкия град Поуни, щата Индиана, а най-голямото й желание да направи града и света по-хубав. Освен това тайно мечтае за брилянтна политическа кариера, например да бъде първата жена президент САЩ. Междувременно обаче е изправена пред по-малки, но все пак значими предизвикателства. Героите и звездите:

Ейми Полър е добре позната с работата си както в телевизията така и в киното. Повечето от вас вероятно са гледали освен в Parks and Recreation и в Arrested Development (Развитие в застой) и в Saturday Night Live.

Лесли със сигурност не е типичен чиновник. Освен силната любов към родния й град Поуни, тя притежава и още едно много ценно качество - непомрачен от света на политиката оптимизъм и искрено желание да направи света по-добър поне според собствените си разбирания.


Обри Плаза (Aubrey Plaza), добре позната на киноманите с ролите си в комедиите Safety Not Guaranteed и  The To Do List, е в ролята на Ейприл, цинична и незаинтересована стажантка, която се оказва "повлечена" от ентусиазма на Лесли. Липсата на инициативност превръща Ейприл в идеалния асистент на апатичния шеф на "Паркове и отдих" Рон.

Крис Прат (Chris Pratt), когото повечето от вас вероятно са гледали в Moneyball (Кешбол), Zero Dark Thirty (Враг номер едно) и  Movie 43, е в ролята на Анди. Безработен рок музикант и гадже на Ан, Анди пада в изкопа, които точно до къщата им и си чупи и двата крака. Така провокира Ан да се опита да привлече вниманието на градската управа към проблема с изоставения изкоп и се превръща в главен герой на кампанията на Лесли за създаването на парк. Първоначално Прат е гост звезда в сериала, но продуцентите го харесват толкова много, че му предлагат постоянно участие.

Сподели.