Pariah

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Шутър от първо лице (FPS)
Година: 2005 г.
Произв./Издател: Groove Games
Изисквания: Intel Pentium IV 1.4 ghz, 256 MB System RAM, 2.5GB Free Space, Windows 98SE/2000/XP (95/NT не поддържа).

Ново заглавие от Digital Extreme - геймс студиото, разработило едни от най-великите шутъри в историята. Да, става дума именно за бащите на Unreal Tournament сериите, експанжъна на първия Unreal и разбира се Unreal 2. Може би вече сами сте се досетили, защо последният им проект Pariah намери мястото си в списъка ми за най-очаквани заглавия през месеца.

Имайки предвид предишните заглавия на компанията, не е чудно, че Pariah е силно sci-fi ориентирано заглавие, още по-малко - че е шутър от първо лице. Годината е 2520, земята отдавна е опустошена и превърната в един гигантски затвор за изметта на човешкия род. Ще поемете ролята на Джак Мейсън - бившо докторче (след Half-a мисля, че всeки един от нас е научил едно много важно правило - никога, ама наистина никога не се бъзикай с очилати физици, стискащи свенливо кози крак под мишница!), сега фрийленсър, ескортиращ замразеното тяло на Карина до затвора.

Последната е тайнствената мацката на продукцията и естествено успява да забърка нашия човек в доста големи беди, а някъде към финалните сцени да го нацелува обилно. Тъй като играта се води и базира на сюжета си, можем спокойно да кажем, че това е една от игрите, опитващи се да бъдат интерактивен филм. Но да минем към по-интересното.

Бидейки шутър, едва ли заглавието разчита само на тъмния пичага и красивата девойка, за да прикове вниманието на геймъра. По-голямата част от времето (или между доста добре режисираните филмчета преди и след всяка мисия), основното ви занимание ще бъде отстрелването на лошите. Последните, уви, са само от човешката раса - гардове, наемници и т.н. нещица, които човек очаква да срещне на планета, превърната в затвор.

За целта, естествено, разполагате с доволно богат арсенал от футуристични и не чак толкова пушкала, повечето от които вече познавате (като функция, иначе външният им вид е тотално променен) от UT серията. Имате на разположение 18 мисии да изтренирате стрелковите си умения, а след това идва и мултиплеъра, където фраговете зоват.

Сподели.