“Парфюми” – нов сингъл и клип от младата джаз-певица Мирослава Кацарова

Pinterest LinkedIn +

Вече е готово новото видео на Мирослава Кацарова, към новият й сингъл “Парфюми”, който излезе наскоро. Видеото бе снимано в Столичния куклен театър. Музиката е на Веселин Веселинов Еко и текст – Мирослава Кацарова, продуцент – Jazz FM радио.


В студийния вариант участват още Румен Тосков и Димитър Семов. Песента е микс от drum’n’bass и джаз, настроенията са сладка меланхолия и носталгия, а стилът може да бъде определен като лаундж или чил аут.

Песента “Парфюми” е част от бъдещия студиен проект на Мирослава Кацарова. Отличителната черта на албума ще бъде деликатното присъствие на bossa nova beat в разнообразните му проявления.

Режисьор на видео клипа е Зорница-София (“Мила от Марс”), а клипът e заснет в стилистиката на екзотиката и чувствеността на танца и боди арта. Около себе си, Зорница е събрала кръг от млади и талантливи професионалисти, които по време на снимките, а и преди това не са пестили сили и идеи да постигнат желания резултат. Сред тях са оператора Кристина Николова, която до настоящия момент, като оператор е заснела 3 игрални филма, два от които в Ню Йорк. Тя е само на 24 г. и преди броени дни отново замина за САЩ.
t
Идеята за визията на Мирослава Кацарова е разработена изцяло от младата стилистка Грета Великова. Грета работи в много американски и италиански продукции, които се снимат у нас, освен това работи и върху фотосесиите на Капитал Light. Тя е дизайнер и изпълнител на роклята, с която е облечена Мирослава – червена с 3-4 м. шлейф от органза.

Въпреки че Мирослава Кацарова е богослов по образование, по призвание тя се занимава с музика. От шест години насам тя пее подкрепена от най-добрите джаз музиканти в България като Румен Тосков, Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко и др. През 2000 г. тя записва първия си самостоятелен албум с некомерсиална музика – “Бяло в бяло”, която е производна от джаза.

Автор на песните е Румен Тосков, а текстовете на български език са нейно собствено дело. В него участват още Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, Пепи Славов-младши, Росен Захариев, Валентин Геров и др. Албумът е оценен високо от музикалната критика в България и през 2001 г. е издаден ат “Джаз ФМ” Радио.

От три години Мирослава Кацарова е автор и водещ на предаването за латино джаз “Дезафинадо” по “Джаз ФМ” Радио, което спечели Голямата награда - “Осмата муза” за най-добро радио предаване за музика от всички жанрове.

След като неотдавна Мирослава Кацарова стана майка, тя отново се завръща на музикалната сцена. През последните месеци гастролира в някои столични клубове. За новия сезон тя е подготвила нова акустична програма за клубните сцени, която също се нарича “Дезафинадо”. Мирослава Кацарова пее съпровождана само от пиано и контрабас, което е истинско предизвикателство за един вокалист. В триото участват още Румен Тосков – пиано и Веселин Веселинов – Еко – контрабас. В програмата са включени пиеси с дискретен латино привкус, които често звучат в предаването и по “Джаз ФМ” Радио. Това са известните “Corcovado”, “Fragile”, песни на Бебел Жилберто, Сузана Бака, Мария Жоао, Данило Перез както и някой авторски песни. Тази програма носи и основното философия на предаването – за другостта и екзотизма на съвременната музика, белязана от елементи на джаз.

Инфо: Джаз ФМ Радио
Сподели.