Panasonic Lumix FT4 - камера за изпускане

Pinterest LinkedIn +

Нека не ви смущава леко нетрадиционното заглавие, предлагащо ви да злоупотребите с този компактен фотоапарат. Дори да го изтървете от два метра право върху асфалта, шансовете му не просто да оцелее, а да си снима без грам проблем, са доста големи. Направо гарантирани от производителя!

Да, за разлика от повечето масови съвременни джаджи, които в общия случай са доста крехки, FT4 e създаден за екстремни преживявания. Едновременно прахо-, студо-, водо- и удароустойчив, той е идеалната лятна камера за всеки, който си пада по енергични летни забавления - от типа на дълбоководно гмуркане, рафтинг, планинско катерене или колоездене.

FT4 придава съвсем различен смисъл на думите "корава" камера, особено предвид факта, че може да го вземете със себе си практически навсякъде – дори на 12 метра под водата.

Освен това апаратът разполага с вграден модул за сателитно позициониране, позволяващ GPS тагиране на снимките, които правите с него. А те, милите, никак не са за изхвърляне, дори по съвременните HD стандарти – 12.1 МР, опция за 3D софтуерно конвертиране на 2D кадри, специални ефекти от типа на "миниатюра", възможности за запис на видео с висока резолюция и какво ли още не. 

Обективът е с четирикратно оптично и деветкратно дигитално увеличение, 28 мм фокална дължина и произведен от LEICA.

Накратко - Lumix FT4 е фотографският аналог на прословутото швейцарско ножче и единственото, което може да ви разочарова в него, е цената му – горе-долу колкото на бюджетен DSLR.


Сподели.