Ozzfest ще гостува на Download 2005

Pinterest LinkedIn +

Според VirtualFestivals.com, организаторите на известния британски фестивал Download, тази година предвиждат той да продължава три дни. Във фестивалния петък, музиката ще бъде по-инди ориентирана, а в съботната вечер ще гостува Ozzfest.

Провеждащ преди само в събота и неделя, предложената промяна ще направи Download 2005 най-мащабното издание на фестивала досега. Билетите за целия 60 000-ен капацитет на Donington Park, където той се състои, обикновено се разпродават изцяло.

До момента, Download 2005 беше планиран за уикенда 11-12 юни, но организаторите се надяват събитието да започне на 10 юни, петък. Вероятно Feeder ще са хедлайнери на вечерта.

Макар че организаторите на Download още не са потвърдили, инди-петъкът ще се проведе, само ако такъв род групи се съгласят да свирят.

Те, обаче, са потвърдили, че Ozzfest-деня ще се състои, а самия Ozzy Osbourne ще избира групите – според слуховете, Black Sabbath ще бъдат хедлайнери на вечерта.

Сред другите спрягани имена са Velvet Revolver, Mötley Crüe, The Datsuns, The Prodigy, Marilyn Manson и Green Day.

System Of A Down са разкрили на техния сайт, че ще свирят в неделята, която ще е по-метъл ориентирана.

Download 2005 се провежда в Donington Park, Derbyshire, на 11-12 юни (и вероятно на 10). Билетите ще са в продажба от февруари.

Сподели.