Отложиха издаването на Tomb Raider за 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Само няколко дни след анонса на 2K Games за отлагането рилийза на BioShock Infinite за 2013 г., същата новина дойде от щаба на Crystal Dynamics – американското студио, разработващо reboot продължението на сериите Tomb Raider, от което се очаква всеки момент да разкрие първите подробности и за тайнствената нова игра, по която работи.

Като причина за забавянето на Tomb Raider Crystal Dynamics изтъкват необходимостта от още време за изпипването на играта, в която Лара Крофт е едва на 21 години, и всички велики приключения, преживени чрез нея от феновете на сериите, все още не са й се случили.

"Когато взехме решение да рестартираме франчайза Tomb Raider с тази игра, ние си поставихме две цели, на които отдадохме цялата си страст – да произведем модерна Tomb Raider продукция, която да изненада и въодушеви феновете, и да достигнем кулминацията в кариерите си, създавайки игра, с която да се гордеем. Издействайки си допълнително време, ще можем да сме сигурни, че ще ви дадем максимално качествена игра, съдържаща неща, които никога досега не са правени в Tomb Raider" - коментира новината шефът на студиото - Даръл Галахър.

Същият времеви отсек от живота на Лара Крофт, застъпен в играта, е залегнал в сценария на третия филм по мотиви от Tomb Raider, който също трябва да се появи през 2013 г. На този етап и двете продукции нямат точни дати на издаване, като за играта целевият срок е първото тримесечие на идната година.

Сподели.