Откриването на Уембли се отлага. Bon Jovi и Take That потърпевши

Pinterest LinkedIn +

Реконструираният стадион Уембли, чието официално откриване трябваше да е през май т. г., няма да бъде отворен нито за спортни, нито за музикални събития, поне до началото на 2007 г.

Слухове в тази връзка гравитираха в медийното пространство от доста време, а и проектът по реконструирането на най-големия стадион в света отдавна надскочи бюджета си и на два пъти сигнализира за забавяне със сроковете. По тази причина четирите първи концерта, които трябваше да се състоят на стадиона, са с променена локация, а други два, по-късни - на Rolling Stones и на Роби Уилямс (Robbie Williams), са с неизяснено бъдеще.
 
Американските рокаджии Bon Jovi са първата група, която трябваше да свири на Уембли след откриването му през май с финалната среща за купата на FA. Те са и последните, свирили там преди стадионът да затвори врати за ремонт през 2000 г. Вместо там, сега въпросните гигове, насрочените за 10 и 11 юни, ще се състоят на Milton Keynes Bowl, както и тези на Take That - 24 и 25 юни. Футболната среща пък - най-значимото футболно събитие на Острова, ще се проведе в Кардиф.
 
Нова официална дата за откриването на Уембли към момента няма, съобщава BBC. Компанията, работеща по проекта - австралийската Multiplex, не счита, че има вина за развоя на събитията и че трябва да й бъде търсена отговорност за изплащане на обезщетения. Футболната асоциация обаче смята да потърси такава, след като до идната година няма да може да ползва съоръжението.
 
От щаба на Multiplex вярват, че ще успеят да финализират проекта до м. септември т. г. и посочват като основна и независеща от тях причина за забавянето му промени в дизайна.
Сподели.