Отиде си таткото на "Пентхаус" Боб Гучионе

Pinterest LinkedIn +

На 79-годишна възраст след тежка битка с рака почина основателят на легендарното еротично списание "Пентхаус" (Penthouse) Боб Гучионе (Bob Guccione).

Един от пионерите в порно индустрията си отиде в дома си в Тексас, заобиколен от най-близките си хора. През живота си Гучионе успя да затвърди името си в бранша в конкуренцията на самия собственик и баща на "Плейбой" (Playboy) Хю Хефнър (Hugh Hefner), като битката за читатели и влияние продължи до съвсем скоро.

В последните няколко години обаче, след поредица от лоши инвестиционни ходове и заради наложените промени в законодателството на САЩ, империята на "Пентхаус" рухна и изправен пред фалит, Боб Гучионе продаде лиценза на изданието.

Иначе еротичното списание се налага на пазара малко след създаването си през 1965 година заради далеч по-хард насочеността си в сравнение с фотосесиите на "Плейбой".

Агресивните и доста откровени фотоси логично водят и до редица скандали в историята му, като най-интригуващият случай е, когато двете издания се сдърпват заради снимки на Мадона (Madonna), участвала в сесии и за едното, и за другото.

Не е за подценяване и фактът, че първата тъмнокожа "Мис Америка" Ванеса Уилямс (Vanessa Williams), която днес познаваме като филмова и телевизионна звезда ("Грозната Бети"), губи титлата си точно заради снимки за "Пентхаус".

При всички положения обаче, независимо от негативната слава и скандалите, Боб Гучионе и "отрочето" му са част от медийната история на Америка.

Сподели.