От Мис Свят приемат силикона на Антония Петрова. 37 хиляди във Facebook срещу Мис България 2009

Pinterest LinkedIn +

Два месеца след скандала с излъчването на Красимир Аврамов за победител в "Евровизия", потребителите на социалната мрежа Facebook отново показаха гражданска активност. Близо 38 хиляди души се обединиха в група, обявявайки се против избора на Антония Петрова за Мис България 2009.

"До момента в офиса на Визаж не е пристигала официална петиция за подобни действия. Въпросът за избора на Антония Петрова не може да бъде поставян, защото тя е избрана по определени правила и не може само, защото някой не я харесва, тя да бъде детронирана", казаха за Avtora.com от Визаж Модел Груп.

"Ние имаме редовна кореспонденция с организаторите на конкурса Мис Свят, уведомихме ги за избора на Антония Петрова и нейните пластични корекции. Те ни отговориха, че тези корекции не са никакъв проблем и това си е лично нейна работа", казаха още от Визаж.

Според становището на основателите на групата, sms гласуването, чрез което бе избрана Антония Петрова е манипулирано. Потребителите се аргументират с изнесеното в медиите име на победителката дни преди самия финал на конкурса.

В подкрепа на своето недоволство, потребителите на Facebook посочват и пластичните корекции на Антония Петрова, както и участието на перничанката в реалити шоуто VIP Brother 3, което според тях показва "липса на качества, чар и поведение".


Aнтония Петрова не е притеснена от коментарите по свой адрес. Снимка: Avtora.com

Целта на групата е да излезе наяве реалният брой изпратени SMS-и, броят на използваните sim карти и честотата на изпращане на съобщения от всяка от тях.

В официалния регламент на конкурса за красота Мис Свят не присъства изрична забрана участничките да имат по себе си някакви пластични корекции.

От Визаж уточниха, че единствената причина, поради която Мис България може да бъде детронирана е заснемането на гола фотосесия.

Най-красивата българка може да отстъпи правото си на участие на световния финал на своя подгласничка само, ако страда от някакво физическо неразположение.

Сподели.