Островът (The Island)

Pinterest LinkedIn +

България, 2011, 110 мин. Режисьор: Камен Калев Сценарист: Камен Калев С участието на: Летисия Каста, Туре Линдхардт, Бойка Велкова и др. Драма, романтичен

За филма:

Първият като идея, но втори като реализация проект на Камен Калев – "Островът" се нареди сред най-дългоочакваните заглавия на родния екран, още след като стана ясно, че в каста му попадат имена като френският секссимвол Летисия Каста и звездата от "Ангели и демони" и Into the Wild Туре Линдхардт. 

Официалната премиера на филма бе по време на тазгодишното издание на фестивала в Кан (в "15-дневката на режисьорите"), където той бе посрещнат с безспорен интерес дори и от местната критика.

Самата продукция бе заснета за няколко месеца в София и на остров "Света Анастасия" край Бургас, а на горепосочените звезди партнират както добре познати лица от родната сцена като Бойка Велкова, Руси Чанев, Михаил Мутафов, така и по-малко очакваните в подобен жанр филми – Иван и Андрей, Любен Дилов-син, Милен Цветков и др.

Историята:

Софи и Данийл живеят заедно в Париж, но макар всичко между тях да изглежда перфектно, под повърхността нещата не са толкова позитивни. Данийл е раздразнителен, затворен в себе си и приятелката му трудно открива общ език с него.

Един ден тя решава да организира изненада и резервира почивка в България. Въпреки нежеланието му, Софи успява да го склони, а в момента, в който стъпват там, тя с изумление открива, че това е родината на Данийл… и място, което ще промени живота и на двама им.


Сподели.