"Островът" на Камен Калев представя най-доброто БГ кино на "Сараево Филм Фест"

Pinterest LinkedIn +

Седем български заглавия ще участват в 17-то издание на "Сараево Филм Фест", което ще се проведе между 23 и 30 юли. Сред останалите държави, които ще се представят на форума, са Австрия, Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Косово, Македония, Малта, Румъния, Сърбия, Словения, Турция, Унгария, Хърватия и Черна гора, които ще се състезават в категориите за игрален, документален и късометражен филм.

Страната ни ще участва в конкурсната програма с "Аве" на режисьора Константин Божанов, в документалната категория са включени "Манчестър Юнайтед от Свищов" на Стефан Вълдобрев и българо-финландската копродукция "Правилата на ергенския живот" на Тонислав Христов.

При късометражните заглавия се представяме с "Втори дубъл" на Надежда Косева, а в "На фокус", чиято основна цел е да представи най-добрите филми от региона за последната година, са включени "Островът" на Камен Калев с Летисия Каста и Туре Линдхарт и "Подслон" на Драгомир Шолев.

По време на "Сараево Филм Фест" ще бъде показана и една българска анимация - "Хромони" на Райна Атанасова и Ина Николова.

Сподели.