Оскари 2013 с шоу, посветено на мюзиклите Les Miserables, Dreamgirls и Chicago

Pinterest LinkedIn +

Когато преди няколко седмици се разбра, че Сет Макфарлън (Seth MacFarlane) ще бъде водещ на наградите Оскар, запознатите с кариерата му предположиха, че вероятно ще има музикално-ориентиран елемент в шоуто. Оказва се, че са прави!

Според информация от ABC, която ще излъчи церемонията по връчването на статуетките, Макфарлън планира специален номер, посветен на мюзикли от последното десетилетие.

Основен акцент ще бъдат Chicago (Чикаго) от 2002 г., Dreamgirls (Мечтателки) от 2006 г., както и наскоро излезлият Les Miserables (Клетниците) на носителя на Оскар – Том Хупър (Tom Hooper).

Последният е номиниран за цели осем награди, включително Най-добър филм, Най-добър актьор и Най-добра актриса в поддържаща роля.

Все още предстои да разберем защо изборът е паднал само върху последното десетилетие и три основни заглавия, като се има предвид колко дълга и богата е историята на жанра.

Без съмнение Сет Макфарлън ще даде най-доброто от себе си. Церемонията по връчването на престижните филмови награди ще се проведе на 24 февруари в Лос Анджелис.

Сподели.