Още нещо за любовта

Pinterest LinkedIn +

България, 2010, 93 мин. Режисьор: Магдалена Ралчева. Сценарист: Георги Данаилов. Оператор: Александър Лазаров. С участието на: Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз, Мария Статулова, Велко Кънев, Йосиф Шамли, Димо Алексиев. Драма, романтичен.

За филма:

"Още нещо за любовта" е първият пълнометражен филм на младия режисьор Магдалена Ралчева. Тя е автор на няколко късометражни и документални филми. Новелата й "Наемателят" е отличена със специалната награда на ART-TV в Сърбия през 2008 година. Оператор на лентата, отличена с награда за операторско майсторство на 14-тия Международен Бердянски филмов фестивал в Украйна, е Александър Лазаров.

Сценарият е дело на писателя Георги Данаилов, сценарист на множество филми останали в историята на българското кино, сред които е и "А сега накъде?" на Рангел Вълчанов. "Още нещо за любовта" е създаден по действителен случай и разказва историята на младия лекар Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд професор Александър Станишев, а действието се развива през 1945 година.

Главните роли са поверени на Калин Врачански ("Стъклен дом"), Симеон Лютаков ("Седем часа разлика") и красивата иранка Сепиде Делфоруз. Именно в този филм е последната роля на големия български актьор Велко Кънев ("Бон шанс, инспекторе!","Да обичаш на инат","Оркестър без име"), който почива дни преди премиерата на лентата.

Историята:

Младият лекар Иван Руменов (Калин Врачански) е интерниран във Варна. Разделен от любимата си, Руменов постепенно започва да свиква с живота в морския град и се сприятелява с арменеца Дикран (Симеон Лютаков) - фотограф и любимец на целия град и с директора на местната болница (Йосиф Шамли). Когато по време на риболов Дикран е ранен от взривила се морска мина и изпада в кома, медицината изглежда безсилна. В болницата неочаквано се появява красивата Мелвин (Сепиде Делфоруз), която настоява да се омъжи за Дикран въпреки състоянието му.


Сподели.