Още можете да се запишете за участие в Детската киномания

Pinterest LinkedIn +

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“ ще бъдат раздадени детски "Оскари" за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца! 

Фестивалът отново отваря широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна, за които киното е страст и забавление. Заради мерките за безопасност тази година церемонията ще се проведе изцяло онлайн. Следете страницата във фейсбук, където на 29 ноември 2020 ще бъде пуснат линк, на който ще можете да гледате церемонията безплатно. 

Условията за участие остават същите: трябва да сте на възраст до 18 години и сами да сте измислили и създали филмите или стоп моушън анимациите, с които ще се състезавате. 

Първите творби за конкурса на фестивала вече са предадени, но до 10 ноември 2020 г. все още имате шанс да изпратите вашите на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation. 

Онлайн церемонията по връчването на наградите ще бъде на 29 ноември 2020 г. от 11 ч., а специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020“. 

С тази нелека задача тази година ще се наемат актьорът Ненчо Балабанов, аниматорът Станислав Цветков от студио "Змей" и Ники Начев от киностудио БУФО. Водещ на събитието ще бъде популярната актриса Поли Христова, известна с театралните си и телевизионни превъплъщения и позната като Пополина Вокс.

Ако обичате да създавате кратки игрални или анимирани стоп моушън филми, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде да излезе пред широк кръг от публика и да се състезава с десетки други детски творби в „ДЕТСКА КИНОМАНИЯ 2020“!

Пълните условия за участие може да видите тук: https://bit.ly/2Ycamlu

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.