Още една Android базирана гейм конзола с премиера през април 2013 г. Научи повече за GameStick!

Pinterest LinkedIn +

Ouya няма да е единствената Android базирана конзола, когато се появи на пазара през пролетта на тази година. За месец април е планиран първият пласмент на още едно такова устройство, което също като Ouya заложи на Kickstarter за финансиране, но не преди достигането на затворена бета фаза на производство с готов работещ прототип.

Наречена GameStick, джаджата се разработва от компанията PlayJam, произвеждаща социални игри, и представлява сет от двуинчово HDMI флаш устройство с 1GB DDR3 памет и 8GB Flash памет и Bluetooth контролер. GameStick работи под последната версия на Android - Jelly Bean - и поддържа WiFi стандарта за безжично свързване.

Конзолата може да се превръща и в портативна – флаш устройството се слага в контролера, след което може да бъде сдвоено със специфични портативни екрани.

Също така употребата на Bluetooth контролера не е задължителна – всеки друг, поддържащ Human Interface Device Profile (HID), ще бъде съвместим с GameStick, в това число и иновативният Atlas контролер на Green Тhrottle Games.

Целта на Kickstarter кампанията на PlayJam е набирането на $100 000, а броят на Android приложенията, които са съвместими с GameStick на този етап, е около 200. В момента компанията води преговори с още над 250 производители, като не смята да се ограничава в предлагането само на безплатни игри, какъвто е случаят с Ouya.

Сподели.