Осем души се подложиха на зверско изпитание в уникалния PR проект на Xbоx Survival Billboard

Pinterest LinkedIn +

12 ноември 2015 година, Лондон Бридж. Осем души - четирима мъже и четири жени - застават един до друг на платформи, закрепени към рекламен билборд на току-що издадената за Xbox 360 и Xbox One видеоигра Rise of the Tomb Raider. Площта под краката им е толкова малка, че е невъзможно да направиш и крачка встрани. Каква е целта на начинанието? 24-часово реалити шоу в сървайвъл жанра, каквото не сме виждали никога досега!


В уникалния проект на Xbox, успешно реализирал гениално простичката цел да вдигне небивал шум около излизането на най-новата игра от касовата поредица за Lara Croft, можеше да участва всеки Twitter и Twitch потребител, пожелал да дирижира случващото се с участниците.

Защото изпитанието за осмината, избрани измежду хиляди кандидати, далеч не се изчерпваше със "заточението" на "живия билборд".

Предупредени, че трябва да очакват всичко - "от хипотермия до халюцинации", те бяха подложени на екстремни метеорологични условия, в т.ч. арктически студ, ураганни ветрове и пустинна жена. Неща, от които коравата Лара Крофт няма да трепне!

20 часа след старта на експеримента на своя пост остана само един - 28-годишният железопътен инженер Адам Кар от Дърам, измъквайки от изтръпналите ръце на останалите седем победата и съпътстващата я супер награда - пътешествие, вдъхновено от събитията и местата, застъпени в Rise of the Tomb Raider.

Ето го и него: 


В бясна надпревара с времето, Лара трябва да се измъкне жива от хора, зверове и околна среда, за да открие истината зад митовете и да стане онази, която е призвана да бъде.
Сподели.