Осъдиха Dolce & Gabbana на затвор и глоба за над 340 млн. евро

Pinterest LinkedIn +

Прочутите италиански модни дизайнери Доменико Долче (Domenico Dolce) и Стефано Габана (Stefano Gabbana) са признати за виновни в укриване на данъци в особено голям размер и получиха присъди от 20 месеца лишаване от свобода плюс изплащане на дължимите от тях такси на стойност над 300 млн. евро.

Тъй като присъдите са условни, а срокът им е под 3 години, според италианското законодателство двамата милиардери най-вероятно няма да влязат в затвор, а ще бъдат поставени под домашен арест и/или ще трябва да положат общественополезен труд, посочват експертите от Wall Street Journal.

Нито Долче, нито Габана са присъствали в съдебната зала при издаването на присъдата. Двамата многократно пледираха невинност по обвинението, че са заобиколили закона и са прикрили дължимите данъци върху сумата от 1 милиард евро, получена от сделката по продажбата на брандовете D&G и Dolce & Gabbana на люксембургска холдингова компания през 2004 г.

Сега двамата дизайнери, включени в годишната класация на милиардерите на Bloomberg за първи път през 2013 г., ще трябва да платят както въпросните такси на стойност 343 млн. евро, така и процент от печалбата си. През януари 2013 г. Bloomberg даде пазарна оценка на Dolce & Gabbana от 5,3 милиарда евро - 2,2 млрд. за Долче и 2,1 млрд. за Габана.

Dolce & Gabbana е предпочитана марка от много холивудски звезди и светски знаменитости от цял свят. Сред тях са Кейт Мос, Кайли Миноуг, Ейми Адамс, Скарлет Йохансон и Мадона, които са нейни рекламни лица, както и мн. др.

Сподели.