Ориенталски ритми и кючекини закриват София Филм Фест

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от турската формация Баба Зула (Baba Zula) ще закрият 13-тото издание на София Филм Фест на 15 март 2009 г. Това ще се случи в зала 1 на НДК преди филма на Вим Вендерс - "Снимки в Палермо" и по-късно същата вечер в Парти център "4 км".

Изпълнителите от Баба Зула гостуваха за пръв път в София през 2005 г., за да представят на живо музиката на документалния филм на режисьора Фатих Акин - "Музиката на Истанбул". Музикантите закриха и миналогодишното издание на София Филм Фест.
Турската група е основана в Истанбул през 1996 г. от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който напуска през 2005 г. и е заменен от Кошар Камчи. През 2003 г. към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая, а година по-късно и Серен Ойкют.

В своята музика Баба Зула комбинират дарбука, електрически саз, лъжици и други ориенталски инструменти с модерен електронен саунд. Самите музиканти определят своето звучене като ориенталски дъб, включвайки в своите концерти визуални ефекти, ориенталски танци и пищни костюми.

Сподели.