Орфей Мюзик издава компилацията "Нip Hop Classic Cuts"

Pinterest LinkedIn +

Колекцията “HIP HOP CLASSIC CUTS” излиза на CD и MC, произведени в България, и включва 16 хита на емблематични изпълнители и групи като De La Soul, House Of Pain, Naughty By Nature, Queen Latifah, Missy Elliott, Busta Rhymes, Coolio, Noreaga, Das EFX, Afrika Bambaataa, Stestasonic, Ol’ Dirty Bastard и др.


Началото поставя Afrika Bambaataa с невероятната Planet Rock. С издаването си през 1982, парчето открива електро ерата и превръща Bambaataa в кръстник на модерния хип хоп. Ритъмът е тотално заразителен и фънки, което преди две десетилетия е предизвикало невероятен фурор и вдига летвата толкова високо, че и до днес остава ненадминато.

Веднага след това забиват De La Soul – едни от пионерите на хип хопа. Още с появата си, черното трио спечелва аудиторията с нестандартната комбинация между фънк, соул, поп, джаз и реге, с интересните си текстове и неподправено чувство за хумор. Те са представени с неумиращия им хит Say No Go от дебютния им албум “3 Feet High and Rising”.

Eдва ли съществува човек, който не се е слушал “вечните” House Of Pain. Вие можете ли да си представите как би се развил хип хопа без тях??? Ние не можем и именно затова феноменалния хит Jump Around е на почетно място в компилацията. Редом до тях присъстват и непоправимите Naughty By Nature, носители на награда Grammy, които си остават ненадминати. Не напразно запазения им знак е мишена – със своята музика те удрят право в целта с всичките си 6 албума. Палавниците произвеждат хитове като Hip Hop Hooray, които се превръщат в неизменна част от всеки купон.

В колекцията не можем да минем и без кралиците на хип хопа. Queen Latifah e една от иконите на този стил и е първата жена в рап музиката, придобила световна известност и станала водещ фактор в музиката. В компилацията Queen Latifah е представена с парчето Mama Gave Birth To The Soul Children, където участие взимат и De La Soul. Едновременно с изпълнителската си кариера тя се отдава на продуцентство и актьорска кариера, което за наше огромно съжаление ни лиши от нейните прекрасни песни, комбиниращи R&B, реге и хаус.

Другото женско присъствие е на неповторимата Missy Elliott, която вършее из класациите вече 7 години и не спира да изненадва всички свои фенове. Песента The Rain е от дебютния й албум “Supa Dupa Fly”, който достига първа позиция в Билборд и я превръща в звезда от световна величина. Винаги различна, нестандартна и гениална, най-добрата ърбан изпълнителка на всички времена не спира да произвежда размазващи хитове и да печели интереса на публиката и хвалбите на критиката.

Подобна “класическа” компилация е немислима без Coolio и Gansta’s Paradise. Песен, превърнала се в химн на едно поколение и продължава да звучи в ефира вече близо 10 години. Миналата година Coolio гостува в България и направи незабравим концерт за феновете си.

Лошото момче Busta Rhymes внася допълнителна пиперливост в нашата компилация с големия си хит Woo Hay! Got You All In Check (нали си спомняте онзи неповторим клип?), а финалните рими поставят Apache , Ol’ Dirty Bastard feat. Kelis и Stetsasonic.

Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.