Oprah Winfrey пререди Tom Cruise

Pinterest LinkedIn +

Телевизионната водеща Опра Уинфри (Oprah Winfrey, на снимката) измести актьора Том Круз (Tom Cruise) от първото място в класацията на списание "Forbes" за най-влиятелни и високоплатени знаменитости.

По официални данни за последната една година Уинфри е заработила над 260 милиона долара.

На второ място в ежегодния чарт, съставен по данни за периода юни 2006 - юни 2007 г., е голф-състезателят Тайгър Уудс (Tiger Woods). За 12 месеца чернокожият шампион е натрупал 100 милиона долара - рекорден годишен доход, с какъвто, според Forbes, не може да се похвали друг професионален състезател.

Третото място в класацията "Стоте най-влиятелни знаменитости" на авторитетното списание е за поп-кралицата Мадона (Madonna), спечелила 195 милиона долара само от продажба на билети за суперуспешното си турне Confessions tour.

В ежегодната класация традиционно намират място 100 от най-известните личности в света, като подреждането им зависи както от доходите, така и от популярността им. За съставянето на чарта се взимат под внимание различни факти, като например колко пъти съответната личност се е появявала във водещи радио и телевизионни предавания, както и на кориците на 32 от най-популярните светски списания в света.

На едни от челните позиции сред стоте най-влиятелни тази година се нареждат още Дейвид Бекъм (David Beckham), Стивън Спилбърг (Steven Spielberg), Доналд Тръмп (Donald Trump), Михаел Шумахер (Michael Schumacher), звездното семейство Брад Пит (Brad Pitt) и Анджелина Джоли (Angelina Jolie) и др. Миналогодишният водач в класацията Том Круз този път е класиран на осмо място.

Пълният списък с най-влиятелните знаменитости на годината може да видите тук.

Сподели.