Онлайн чат с Jason Bittner от Shadows Fall

Pinterest LinkedIn +

В 5 часа призори, (05:00, 17 август) българско време, в страницата на дръм палките Pro-Mark ще стартира онлайн чат с Джейсън Битнър (Jason Bittner) - барабанистът на превърналите се за по-малко от 10 години в легенда Shadows Fall.

Към момента актуален за групата е нейният четвърти студиен албум "The War Within" (2004), сравняван в своята революционност и високо качество с "Master of Puppets" на вечните Metallica. До момента от него са продадени почти четвърт милион копия, благодарение на което се очаква бандата да подпише за сериозен лейбъл, евентуално Atlantic. Това е вторият диск, записан с Бътнър като титулярен барабанист. Той освежава ритъм секцията на Shadows Fall през 2002 г. за записите на "The Art of Balance" и заедно с оригиналния басист Пол Романко (Paul Romanko) укрепва тежките метални основи на групата. И двата албума са записани с продуцента Zeuss (Hatebreed, Blood Has Been Shed, Sworn Enemy).

През 2003 година Shadows Fall обикалят света, заедно с групи като Hatebreed, Kittie, Mushroomhead, Children of Bodom и The Dillinger Escape Plan, а след това са поканени за участие на Ozzfest 2003. Тази година те отново са едно от оснoвните имена в турнето на Ози. Те са и ко-хедлайнери в първото издание на ежегодния MTV2 Headbanger’s Ball Tour, заедно с Killswitch, Engage и Lamb of God. Те са обявени и наградени със "Златен Бог" за Най-добра ъндърграунд група в първите Metal Hammer Awards. Тази година пък те бяха от изпълнителите, взели участие наживо в церемонията по връчване на Metal Hammer Golden Gods 2005. За Shadows Fall отличителна черта, носеща им известност и подобни отличия, е изключителния баланс между техничност и бруталност, и влиянията на класическия метъл.

На Shadows Fall предстои идния месец телевизионен дебют на последния им клип, портретизиращ един ден на групата в Озфест. Той е към парчето "Enlightened By The Cold" от "The War Within", а режисьор на видеото е Zach Merck (12 Stones, Atreyu).

Официален сайт на групата: http://www.shadowsfall.com

Линк към "мястото", където ще се състои онлайн чата с Джейсън Битнър: http://www.worldwithoutborders.com/calendar/promark.shtml

Сподели.