Обичате Beyonce? Вече може да я изучавате в университета!

Pinterest LinkedIn +

Университет в Ню Бърнсуик, щата Ню Джърси, вече предлага официален курс, посветен на Beyonce, и по-конкретно на феминизма. Курсът е наречен Politicizing Beyoncе и е създаден от Кевил Алред, който е основен лектор.

Идеята е студентите да бъдат запознати с въпроси, свързани с расата, пола и феминизма, като всичко е пречупено през творчеството на поп изпълнителката. 

За съжаление, часовете не протичат единствено под съпровода на песните на звездата. Преподавателят Алред споделя пред Cosmopolitanче обучението разглежда  емблематични феминистки въпроси, засегнати в творчеството на звездата. 

Песента Single Ladies, например, се коментира с известните мемоари на Джанет Мок, в които тя споделя своя опит като чернокожа транссексуална дама. 

Лекторът работи върху докторантура по въпроса за жените и половете. На своя уебсайт той се определя като ексцентричен бял мъж.

И макар да сме на мнение, че Кралицата безспорно има на какво да научи младото поколение, нека само за миг си представим нейното дете в колеж. Как ли ще се чувства малката Айви, учейки за майка си? Вероятно и вие нямаше да сте много ентусиазирани.


Сподели.